Bekijk de projecten

Wonen in het meest bruisende, binnenstedelijke en toch berustende stukje Enschede? Bekijk de lopende en afgeronde projecten binnen Centrumkwadraat. Vernieuwd, vaak verduurzaamd en verrassend mooi en ruim!

Herinrichting Deurningerstraat

In 2024 wordt een deel van de Deurningerstraat opnieuw ingericht. Wat nu verkeersgebied is, wordt omgevormd tot een aantrekkelijke aanloopstraat waar het naast ‘stromen’ ook aangenaam is om te verblijven. Dat betekent niet alleen dat de maximumsnelheid omlaaggaat (naar 30 km/uur), maar ook dat er meer groen komt en goede stoepen worden toegevoegd.

Naar project

Pakhuiskwartier

Het project Pakhuiskwartier bestaat uit beeldbepalende bouw in hartje Centrumkwadraat. Hieronder valt het deel van de Molenstraat tussen de Oldenzaalsestraat en Wenninkgaarde waar nu nog het appartementengebouw van de Stichting Jongeren Huisvesting Twente staat.

Naar project

Performance Factory

Performance Factory is dé bruisende hotspot van Enschede. En dat in de voormalige Polaroidfabriek! Sfeer ontmoet statuur in dit multifunctionele gebied: food, kunst en sport gaan hand in hand. Op het parkeerterrein worden in het eerste kwartaal van 2024 tweehonderd nieuwe woningen opgeleverd.

Naar project

’t Bölke

De nieuwbouw op de plaats van ’t Bölke is onderdeel van de herontwikkelingsplannen voor Centrumkwadraat. Uitgaanscentrum ‘t Bölke maakt plaats voor de levendige stedelijke woonomgeving die daarbij past. Samen met Ska-pa, Dura Vermeer Bouw Hengelo en de Gemeente Enschede werkt ZECC Architecten BV aan het ontwerp voor woningen, commerciële voorzieningen en horeca op deze markante en bekende plek.

Naar project

Woongebouw Stationsplein

In 2023 wordt gestart met de bouw van een nieuwe woontoren aan Stationsplein 2-5 in Enschede. Zes bouwlagen, met daarachter een woontoren van 14 verdiepingen. De woningen zijn bestemd voor young professionals.

Naar project

Brammelerdwarsstraat

Achter de woontoren die volgens planning in 2025 het Stationsplein zal sieren, worden aan de Brammelerdwarsstraat ook nog 36 nieuwe lofts ontwikkeld. Bijzondere woningen, net als de appartementen in de woontoren bedoeld voor jonge werkenden. De beperkte ruimte maakt de transformatie van de Brammelerdwarsstraat tot een uitdagend project, dat als een puzzelstukje in het geheel moet passen.

Naar project
Impressie van de nieuwe ingang (tekening).

Parkeergarage Stationsplein

Een autovrij Stationsplein, dat is het vergezicht. De eerste stap? We verplaatsen de ingang en uitgang van parkeergarage Stationsplein naar de Piet Heinstraat. Hierdoor neemt het verkeer over het Stationsplein al flink af. En het creëert ruimte voor meer…

Naar project
Bovenaanzicht van de toekomstige nieuwe wijk. Zestien vrijstaande woningen vormen een blok, met een doorgaande weg ertussendoor. Aan de weg komt een rij van vier woningen, met daarachter nog twee rijen. Langs de kopse kant van de weg komen ook drie villa's, ter hoogte van de Jan Willem Racerstraat.

Joan Coststraat (De Stadsrichters)

Op deze plek komen 16 woningen met een maximale bouwhoogte van 7 en 10 meter. De ruime en luchtige opzet van het plan zorgt voor een aangenaam woongebied. Unieke woningtypen met parkeren op eigen terrein.

Naar project

Il Villaggio

De Aldi op de hoek van de Deurningerstraat en de Kottendijk is verhuisd naar Schuttersveld. In het 2e kwartaal van 2021 is het oude pand gesloopt. Op deze plek verrijzen 28 woningen. Daarnaast wordt de busbaan aangepast en meer ruimte gemaakt voor groen. Het straatbeeld sluit daarmee aan op het nieuwe beeld van de Raiffeisenstraat en de Molenstraat. 

Naar project
Luchtfoto van Centrumkwadraat, met in het midden de locatie waar ruimte is voor de nieuwe kavels "in 't Zeggelt".

Kavels in ’t Zeggelt

Wonen in een bijzondere buurt in de binnenstad van Enschede IN jouw eigen unieke woning. Met de nadruk op eigen, want de 39 beschikbare compacte en intieme kavels bieden alle ruimte om uw woonwensen waar te maken. Dat is wat IN ’t Zeggelt u biedt.

Naar project
Beeld van een bedrijvige Molenstraat, met aan de rechterkant het Stadskantoor.

Verduurzaming Molenstraat

Al eeuwen meanderend door het machtig mooie Enschede. En nu: klaar voor de toekomst. Met het oog op morgen is de Molenstraat een autoluwe en écht groene straat geworden.

Naar project

Bruningmeyer

Bruningmeyer, dat is bijzonder! Op loopafstand van het bruisende centrum van Enschede is het een onmisbaar onderdeel van het splinternieuw Centrumkwadraat. Op de hoek van de Molenstraat en de Niermansgang!

Naar project
Zijaanzicht van de kerk, waarbij goed te zien is hoe de kerk omringd is met groen.

DETA Kerk

Wakker worden onder oorspronkelijk glas-in-lood-licht. Boogvormige ramen naar de privé-tuin. Wonen in de DETA Kerk in Enschede is bijna een mystieke ervaring te noemen. Veertien grondgebonden woningen zijn er gerealiseerd.

Naar project
Vooraanzicht van drie geschakelde woningen in de straat, alle drie in hun eigen stijl.

Stadswoningen in Lasonder ’t Zeggelt

Eenentwintig studentenappartementen, negen luxe stadswoningen en zeven huurappartementen. Lasonder ’t Zeggelt heeft een daverende diversiteit aan woningen én inwoners. Bankje naast de deur en genieten maar!

Naar project
Straatbeeld Boddenkamp: gevarieerde gevels met voor de deur het park.

Boddenkamp

Een groene wijk met een cultureel-culinair randje, dat is Boddenkamp. Pal naast de karakteristieke melkhal van Coberco, waar je straks onder één dak kunt eten, werken en genieten van een cultureel podium. Wat wil je nog meer?

Naar project
Beeld van de monumentale entree van het gebouw. We zien onder andere de authentieke tegelvloer met terrazzoranden, twee granieten zuilen en een dubbele trap.

De Ambachtsschool

Ambachtelijk achterover leunen na een dag hard werken. Uitzicht op een van de mooiste singels van de stad. Genieten in graniet. In de karakteristieke Ambachtsschool zijn zeventig moderne huurappartementen ontwikkeld. Een mooie mix van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen.

Naar project
Foto van het lichtdoorlatende dak, van onderaf genomen. Je ziet ook een steiger en iemand die aan het werk is met het dak.

De Melkhal

Het dak moest er even op maar nu kan het dak eraf! De Melkhal is een majestueuze metamorfose ondergaan. Het industriële gebouw is onlosmakelijk met Enschede verbonden en krijgt een eclectische invulling waar wonen, werken en ontspannen elkaar moeiteloos afwisselen.

Naar project
Vooraanzicht van het nieuwe appartementencomplex, vlak voor afronding van de bouw.

Arkekantoor

In het oude Arkepand vind je verschillende soorten woningen: grondgebonden, maar ook appartementen en penthouses. Een bonte mix aan mogelijkheden dus, voor een bonte mix aan Enschedeërs!

Naar project