Vooraanzicht van het nieuwe appartementencomplex, vlak voor afronding van de bouw.

Arkekantoor

In het oude Arkepand vind je verschillende soorten woningen: grondgebonden, maar ook appartementen en penthouses. Een bonte mix aan mogelijkheden dus, voor een bonte mix aan Enschedeërs!

Project Arke. Een transformatie van een knaloranje kantoorgebouw naar een duurzaam wooncomplex met dertig high end-appartementen met 21-eeuwse allure. Het oude Arke-kantoor van Enschede stond sinds 2001 leeg. Na jaren van leegstand werd het in 2016 verkocht aan Veldboom Vastgoed.

Het pand is nu op een unieke manier omgetoverd tot een woongebouw met een grote mate van differentiatie in woningtypen: van penthouses tot maisonnetes. De oppervlakte verschilt per woning, variërend tussen de 115 en 250 vierkante meter. Elk appartement is voorzien van een privé-buitenplek en er is een gemeenschappelijke binnenplein. Met het oog op een gezonde woonomgeving wordt sterk ingezet op duurzaamheid: het dak heeft een mengvorm van sedumbeplanting en zonnepanelen. Ook wordt er gebruik gemaakt van een warmtepompinstallatie.

Meer informatie? Kijk hier op de website van BB Vastgoedbeheer.

Onder het appartementencomplex door loopt een weg. Hier bevinden zich ook de brievenbussen en de ingang.

Impressie van het gebouw in de omgeving, tijdens de afrondende fase van de bouw.

 

Bekijk de projecten: