Foto van het gebouw, schuin van de voorkant genomen.

Performance Factory

Performance Factory is dé bruisende hotspot van Enschede. En dat in de voormalige Polaroidfabriek! Sfeer ontmoet statuur in dit multifunctionele gebied: food, kunst en sport gaan hand in hand.

De Performance Factory is dé hotspot op het voormalig Polaroid fabrieksterrein. Het karakteristieke complex ligt in de wijk De Bothoven aan de rand van het centrum en is goed bereikbaar met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Op de plek waar vroeger instantklaar films werden gemaakt, in Gebouw noord, vind je nu een talentenfabriek met een foodhal, kunst, cultuur, ambacht, ondernemerschap én je kunt er naar hartenlust sporten. Voor ieder wat wils dus. Benieuwd naar de culinaire mogelijkheden? Bekijk de website van de Twentsche Foodhal.

Voorheen werd de fabriek op het terrein gebruikt als decor van de rijke textielindustrie van Twente. Daarna werden in de polaroidcamera’s gerepareerd en instantklaar films geproduceerd. Op het  terrein zie je nog veel van die gebruikssporen uit het verleden terug. Denk bijvoorbeeld aan de oude schoorsteen op het dak. Maar ook de prachtige buitengevel met originele bouwstenen of sporen van houtskool in de ruimte waar men vroeger stookte voor de oude schoorsteen.

Sociale huur

Op het parkeerterrein wordt de komende vijf jaar gewerkt aan tweehonderd sociale huurwoningen. Humanitas Onder Dak, Meesterwerk Werkprojecten en woningcorporatie slaan de handen om een algemene voorziening in de Performance Factory te realiseren. Een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen, werken aan hun talenten en uitstromen naar werk. De voorziening richt zich op kwetsbaren jongeren en volwassenen die anders een indicatie voor de dagbesteding zouden krijgen. De initiatiefnemers hebben een forse ambitie. Zij willen dat de Performance Factory in de toekomst een plek is voor alle Enschedeërs.

Weten welke ondernemers er allemaal te vinden zijn in de Performance Factory? Kijk op de ondernemerspagina van de website van Performance Factory. Meer weten over Performance Factory? Bekijk de video hieronder.

Foto van het gebouw, schuin van de voorkant genomen.

Bekijk ook deze projecten