Pakhuiskwartier

Het project Pakhuiskwartier bestaat uit beeldbepalende bouw in hartje Centrumkwadraat. Hieronder valt het deel van de Molenstraat tussen de Oldenzaalsestraat en Wenninkgaarde waar nu nog het appartementengebouw van de Stichting Jongeren Huisvesting Twente staat.

Nieuwbouw

De gemeente en de SJHT hebben afgesproken dat er langs de Molenstraat in totaal 125 nieuwe appartementen voor jongeren (18 tot 30 jaar) worden gebouwd. Het wordt een mix van groepswoningen, studio’s en appartementen. Een groot deel daarvan komt op de locatie van de 84 appartementen tellende bestaande flat, die op termijn wordt gesloopt. Dat zal pas gebeuren als het nieuwe gebouw is gerealiseerd, zodat de bewoners over kunnen.

De overige 26 appartementen worden op de hoek van de Molenstraat en de Oldenzaalsestraat gerealiseerd. In de rest van het braakliggende gebied is er, verdeeld over meerdere bouwblokken, ruimte voor 90 woningen, deels grondgebonden, in zowel de koopsector als vrije huur.

Groen

Het toekomstige Pakhuiskwartier wordt gekenmerkt door groen. In de openbare ruimte om de gebouwen heen, maar ook tegen de gevels en op het dak. In dit deelgebied staan zes waardevolle bomen. Deze blijven behouden! Vier worden ingepast en twee verplaatst.

Planning

De bouw start in 2024 en wordt – naar verwachting – in 2025 afgerond. Als de nieuwe studentenflat is gerealiseerd, neemt ook de SJHT er zijn intrek. Nu is het kantoor van de jongerenhuisvesting nog gevestigd aan de Lasondersingel.

Bekijk ook deze projecten