Nieuwbouw Joan Coststraat

Het parkeerterrein en de braakliggende grond langs de Joan Coststraat, een zijstraat van de Boddenkampsingel, krijgen een nieuwe invulling. Aan de ene zijde van de weg staan met name eengezinswoningen, aan de andere zijde stond ooit een bedrijfsgebouw met daarin verschillende ondernemers. Dit gebouw was het laatste restant van de textielfabriek Scholten & van Heek, maar brandde in 2012 volledig af.

Op deze plek komen zestien vrijstaande woningen, in vier rijen, met een maximale bouwhoogte van 7 en 10 meter. Strakke, kubusvormige woningen, in een lichte steen die wordt afgewisseld met hout. De woningen zijn te omschrijven als multifunctionele villa’s die op allerlei manieren in te delen zijn, met een extra ruime begane grond.

De vier verschillende type woningen moeten straks zorgen voor een gevarieerd straatbeeld met veel doorkijkjes en afwisselingen in hoogte. Een aantal varianten zijn levensloopbestendig ingedeeld, met een bad- en slaapkamer op de begane grond. Elke villa heeft een of twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Daarnaast krijgen ze allemaal groene daken. Zo’n dak, dat is begroeid met planten, vangt water op, biedt voedsel voor insecten en werkt verkoelend in de zomer. De erfgrenzen op het terrein worden beplant met klimop.

Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2024 met de bouw gestart. De ontwikkeling van de zestien moderne villa’s is in handen van Slokker Vastgoed uit Zwolle.

Meer weten? Kijk op Stadrichtersenschede.nl. Beelden: © The Virtual Dutch Men.

Bekijk ook deze projecten