DETA Kerk

Wakker worden onder oorspronkelijk glas-in-lood-licht. Boogvormige ramen naar de tuin. Wonen in de DETA Kerk in Enschede is bijna een mystieke ervaring te noemen. Veertien grondgebonden woningen zijn er gerealiseerd.

Modern wonen in een klassiek ogende omgeving, dat kan in de DETA Kerk. In de kerk zijn veertien hoogwaardige grondgebonden woningen gerealiseerd. De kerk is in uitstraling hetzelfde gebleven, bijvoorbeeld door behoud van de glas-in-lood-ramen en de gebogen toegangsdeuren aan de zijde van de Blijdensteinlaan. Deze stammen uit 1947. Het is een bijzonder complex geworden: het resultaat van de intensieve verbouwing mag er zijn.

De woningen in de kerk zijn gasloos opgeleverd en maken gebruik van warmtepompen. De begane grond van de woningen hebben vloerverwarming, op de tweede verdieping vind je de slaapkamers. Elke woning heeft een privétuin, parkeerplaats en keuken met alle denkbare apparatuur. Ook zijn er badkamers met ligbad en inloopdouche. De ramen op de begane grond die uitkijken op het terras zijn vervangen door HR++ glas.

Bekijk de video over de veertien luxe appartementen in de DETA Kerk door Tubantia hieronder of bekijk de website van het project zelf hier.

Bekijk ook deze projecten

Kavels in ’t Zeggelt

Aldi Deurningerstraat

Joan Coststraat

De Melkhal

Arkekantoor

Performance Factory

Verduurzaming Molenstraat

BÖLKE ENSCHEDE

Stadswoningen in Lasonder ’t Zeggelt

Boddenkamp

Bruningmeyer

De Ambachtsschool