Beeld van de monumentale entree van het gebouw. We zien onder andere de authentieke tegelvloer met terrazzoranden, twee granieten zuilen en een dubbele trap.

De Ambachtsschool

Ambachtelijk achterover leunen na een dag hard werken. Uitzicht op een van de mooiste singels van de stad. Genieten in graniet. In de karakteristieke Ambachtsschool zijn zeventig moderne huurappartementen ontwikkeld. Een mooie mix van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen.

Een unieke kans in Centrumkwadraat! Aan een van de mooiste singels van Enschede staat dit oude schoolgebouw, omgetoverd om appartementen te kunnen herbergen. Modern ontmoet karakter: diepe gangen met granieten vloeren. Met respect voor het gemeentelijk monument zijn veel originele elementen behouden. Het glas-in-lood, het originele tegelwerk en de oude klaslokaaldeuren zijn bijvoorbeeld allemaal bewaard gebleven.

Er zijn zeventig huurappartementen in het schoolgebouw gerealiseerd met vloeroppervlaktes tussen de 65 m² en 165 m², allemaal met verschillende stijlen en afmetingen. Geen woning is hetzelfde. Wat ze wel gemeen hebben is dat ze gasloos aangesloten zijn op het stadsverwarmingsnetwerk van Enschede. Rondom de oude Ambachtsschool barst het van cultuur en horeca.

Kom meesterlijk wonen in deze monumentale school! Klik hier om naar de website te gaan. Wil je een kijkje nemen in het maakproces? Bekijk dan de video hieronder.

Vooraanzicht van het gebouw Foto van de hal op de eerste verdieping en de muurschildering over de hele hoogte van het trappenhuis, met de tekst: wie wil, zal slagen.

 

Bekijk de projecten: