De Ambachtsschool

Ambachtelijk achterover leunen na een dag hard werken. Uitzicht op een van de mooiste singels van de stad. Genieten in graniet. In de karakteristieke Ambachtsschool zijn zeventig moderne huurappartementen ontwikkeld. Een mooie mix van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen.

Een unieke kans in Centrumkwadraat! Aan een van de mooiste singels van Enschede staat dit oude schoolgebouw, omgetoverd om appartementen te kunnen herbergen. Modern ontmoet karakter: diepe gangen met granieten vloeren. Met respect voor het gemeentelijk monument zijn veel originele elementen behouden. Het glas-in-lood, het originele tegelwerk en de oude klaslokaaldeuren zijn bijvoorbeeld allemaal bewaard gebleven.

Er zijn zeventig huurappartementen in het schoolgebouw gerealiseerd met vloeroppervlaktes tussen de 65 m² en 165 m², allemaal met verschillende stijlen en afmetingen. Geen woning is hetzelfde. Wat ze wel gemeen hebben is dat ze gasloos aangesloten zijn op het stadsverwarmingsnetwerk van Enschede. Rondom de oude Ambachtsschool barst het van cultuur en horeca.

Kom meesterlijk wonen in deze monumentale school! Klik hier om naar de website te gaan. Wil je een kijkje nemen in het maakproces? Bekijk dan de video hieronder.

 

Bekijk de projecten:

Arkekantoor

De Melkhal

Bruningmeyer

DETA Kerk

Aldi Deurningerstraat

Performance Factory

Boddenkamp

Verduurzaming Molenstraat

Stadswoningen in Lasonder ’t Zeggelt

Joan Coststraat

BÖLKE ENSCHEDE

Kavels in ’t Zeggelt