Impressie van de toekomstige bouwstijl. Statige hoogbouw met ruimte voor appartementen, maar ook voor horeca en winkels.

’t Bölke

Op de plek van de bekende discotheek ’t Bölke wordt een grootschalig appartementencomplex gebouwd met ruimte voor woningen, commerciële voorzieningen en horeca.

Zecc Architecten BV werkt aan het voorlopig ontwerp voor de herontwikkeling van ’t Bölke, een van de bekendste discotheken in Enschede. ‘t Bölke ligt aan de Molenstraat, pal tegenover het station en vormt samen met het stadskantoor een poort naar de binnenstad.

Er komen 101 woningen in een halfopen bouwblok met ruimtelijke insnijdingen en een publiek toegankelijk collectief groen dak. Het project bestaat uit een volume langs het spoor, geschakelde stadsvilla’s met een inpassing van een monumentaal pand langs de Molenstraat en een kopgebouw aan het Stationsplein met commerciële functies in de plint. Kortom: een mix van grondgebonden woningen, appartementen en penthouses, in het midden- en hoge segment, plus ruimte voor winkels en horeca.

In de plannen wordt gewaarborgd dat de historische gevel van het kleine naastgelegen pand aan de Molenstraat 12 wordt ingepast. De betreffende gevel wordt gedemonteerd en met de originele onderdelen teruggeplaatst. Omdat de gevel is opgebouwd uit kalkzand mortel is het niet mogelijk om ‘m te laten staan.

Wanneer?

Vóór de bouwvak van 2023 is de sloop van ’t Bölke gereed. De nieuwbouw gaat in 2024 van start. Samenwerkingspartners voor dit project zijn Zecc Architecten, Ska-pa, Dura Vermeer Bouw Hengelo en de Gemeente Enschede.

Impressie van de toekomstige bouwstijl. Statige hoogbouw met ruimte voor appartementen, maar ook voor horeca en winkels.
Schets van het toekomstige pand vanuit een ander aanzicht: de westelijke kant van de Molenstraat.

Bekijk ook deze projecten