Impressie van de toekomstige bouwstijl. Statige hoogbouw met ruimte voor appartementen, maar ook voor horeca en winkels.

Op de plek van de bekende discotheek ’t Bölke wordt een grootschalig appartementencomplex gebouwd met ruimte voor woningen, commerciële voorzieningen en horeca.

Zecc Architecten BV werkt aan het voorlopig ontwerp voor de herontwikkeling van ’t Bölke, een van de bekendste discotheken in Enschede. ‘t Bölke ligt aan de Molenstraat, pal tegenover het station en vormt samen met het stadskantoor een poort naar de binnenstad.

Er komen 100 woningen in een halfopen bouwblok met ruimtelijke insnijdingen en een publiek toegankelijk collectief groen dek. Het project bestaat uit een volume langs het spoor, geschakelde stadsvilla’s met een inpassing van een monumentaal pand langs de Molenstraat en een kopgebouw aan het Stationsplein met commerciële functies in de plint.

De nieuwbouw op de plaats van ’t Bölke is onderdeel van de herontwikkelingsplannen voor Centrumkwadraat. Uitgaanscentrum ‘t Bölke maakt plaats voor de levendige stedelijke woonomgeving die daarbij past. Samen met Ska-pa, Dura Vermeer Bouw Hengelo en de Gemeente Enschede werkt ZECC Architecten BV aan het ontwerp voor woningen, commerciële voorzieningen en horeca op deze markante en bekende plek.

Impressie van de toekomstige bouwstijl. Statige hoogbouw met ruimte voor appartementen, maar ook voor horeca en winkels.
Schets van het toekomstige pand vanuit een ander aanzicht: de westelijke kant van de Molenstraat.

Bekijk ook deze projecten