Op de plek van de bekende discotheek ’t Bölke wordt een grootschalig appartementencomplex gebouwd met ruimte voor woningen, commerciële voorzieningen en horeca.

Zecc Architecten BV werkt aan het voorlopig ontwerp voor de herontwikkeling van ’t Bölke, een voormalig discotheek. ‘t Bölke ligt aan de Molenstraat pal tegenover het station en vormt samen met het stadkantoor een poort naar de binnenstad.

Er komen 100 woningen in een halfopen bouwblok met ruimtelijke insnijdingen en een publiek toegankelijk collectief groen dek. Het bestaat project bestaat uit een volume langs het spoor, geschakelde stadsvilla’s met een inpassing van een monumentaal pand langs de Molenstraat en een kopgebouw aan het Stationsplein met commerciële functies in de plint.

De nieuwbouw op de plaats van ’t Bölke is onderdeel van de herontwikkelingsplannen voor Centrumkwadraat. Uitgaanscentrum ‘t Bölke maakt plaats voor de levendige stedelijke woonomgeving die daarbij past. Samen met Ska-pa, Dura Vermeer Bouw Hengelo en de Gemeente Enschede werkt ZECC Architecten BV aan het ontwerp voor woningen, commerciële voorzieningen en horeca op deze markante en bekende plek.

Bekijk ook deze projecten

De Ambachtsschool

Bruningmeyer

Verduurzaming Molenstraat

Joan Coststraat

Stadswoningen in Lasonder ’t Zeggelt

Aldi Deurningerstraat

Arkekantoor

Boddenkamp

DETA Kerk

De Melkhal

Kavels in ’t Zeggelt

Performance Factory