Tekening van een aantal toekomstige woningen. Vooraanzicht met veel groen en zichtbaar is dat de huizen niet in rechte lijnen worden geplaatst.

Il Villaggio

De Aldi op de hoek van de Deurningerstraat en de Kottendijk is verhuisd naar Schuttersveld. In het tweede kwartaal van 2021 is het oude pand gesloopt. Op deze plek verrijzen 23 woningen. Waar in de omliggende straten volop wordt gevarieerd in bouw, vormt deze wijk straks een eenheid. Ook blijven midden in de nieuwbouwwijk een paar bestaande woningen behouden. Daarnaast wordt de busbaan aangepast en wordt er meer ruimte gemaakt voor groen. Het straatbeeld sluit daarmee aan op het nieuwe beeld van de Raiffeisenstraat en de Molenstraat. 

“Il Villaggio”, wordt het nieuwbouwproject genoemd. Ruime stadswoningen met een fijne stadstuin en privé parkeerplaatsen op eigen terrein. Hier woon je heerlijk besloten en veilig, met de gezelligheid van de stad om de hoek. De naam refereert aan dat Italiaanse levensgevoel van zo’n eeuwenoud Toscaans dorp. La dolce vita. Maar dan onder de zon van Enschede, met het wooncomfort van nu.

In september 2022 is gestart met de bouw. Wil je meer lezen over dit gebied? Erica Rompelman, eigenaar van een van de Kottendijkse woningen die behouden blijft, vertelt hoe het is om er te wonen.

Schuin bovenaanzicht (getekend) van de nieuwe wijk. De woningen zijn genummerd, zodat je kunt zien welke plek bij welke kavel hoort. Tekening van een aantal toekomstige woningen. Vooraanzicht met veel groen en zichtbaar is dat de huizen niet in rechte lijnen worden geplaatst. Impressie (tekening) van een van de toekomstige tuinen. Er is ruimte voor een groot loungeterras, inclusief eethoek. De beslotenheid van de tuinen moet een echt patiogevoel geven.

Bekijk de projecten: