Bovenaanzicht van de toekomstige nieuwe wijk. Zestien vrijstaande woningen vormen een blok, met een doorgaande weg ertussendoor. Aan de weg komt een rij van vier woningen, met daarachter nog twee rijen. Langs de kopse kant van de weg komen ook drie villa's, ter hoogte van de Jan Willem Racerstraat.

Nieuwbouw Joan Coststraat

Het parkeerterrein en de braakliggende grond langs de Joan Coststraat, een zijstraat van de Boddenkampsingel, krijgen een nieuwe invulling. Aan de ene zijde van de weg staan met name eengezinswoningen, aan de andere zijde stond ooit een bedrijfsgebouw met daarin verschillende ondernemers. Dit gebouw was het laatste restant van de textielfabriek Scholten & van Heek, maar brandde in 2012 volledig af.

Op deze plek komen 16 vrijstaande woningen, in vier rijtjes, met een maximale bouwhoogte van 7 en 10 meter. Strakke, kubusvormige woningen, in een lichte steen die wordt afgewisseld met hout. De woningen zijn te omschrijven als multifunctionele villa’s die op allerlei manieren in te delen zijn, met een extra ruime begane grond. De woningen krijgen een onderhoudsvrij groen dak, een comfortabele carport en een eigen oplaadpunt voor de elektrische auto.

Meer weten? Kijk op Stadrichtersenschede.nl

Let op: de video is nog niet geoptimaliseerd voor digitale toegankelijkheid.

Tekening van de voorzijde van de woningen: wit steen, in combinatie met hout. Twee- en drielaagse woningen worden afgewisseld. Plattegrond van de 16 nieuwe woningen. Langs de weg komt een rij van vier woningen, met daarachter nog twee blokken van vier en vijf woningen. Langs de kopse kant van de weg komen ook drie villa's, ter hoogte van de Jan Willem Racerstraat.

Bekijk ook deze projecten