Impressie van de toekomstige bouwstijl. Statige hoogbouw met ruimte voor appartementen, maar ook voor horeca en winkels.

Nieuws² | plannen ‘t Bölke en Pakhuiskwartier stap dichterbij

“De afgelopen jaren hebben we al flinke stappen gezet in de ontwikkeling van Centrumkwadraat. Dit krijgt nu een vervolg aan de zuidzijde van de Molenstraat. ’t Bölke en Pakhuiskwartier geven dit deel van Centrumkwartier nieuwe allure en vooral een mooie mix aan woningen voor onze inwoners,’ aldus wethouder Jeroen Diepenmaat. De ontwikkeling van de Molenstraat zuidzijde komt een stuk dichterbij.

Het bestemmingsplan voor het gebied ten zuiden van de Molenstraat, dat de deellocaties ’t Bölke en Pakhuiskwartier omvat, wordt de komende periode ter visie gelegd. De gemeente en SJHT hebben voor het Pakhuiskwartier een overeenkomst ondertekend voor de bouw van circa 125 wooneenheden. Het bestemmingsplan geeft ruimte aan in totaal 310 woningen in het gebied. Om de ambitie van Centrumkwadraat te onderstrepen moeten alle gebouwen een grootstedelijke en hoge architectonische uitstraling hebben. Daarnaast moet parkeren inpandig worden opgelost. Door de ligging aan het spoor en binnenstad zijn in het bestemmingsplan hogere geluidswaarden opgenomen.

Plattegrond van Centrumkwadraat, waarop de bebouwing waarover het in dit artikel gaat is uitgelicht.

Op de locatie van ’t Bölke komen maximaal 101 appartementen. In de gebouwen is de mogelijkheid van horeca en kantoren op de begane grond en eerste verdieping. De historische gevel van de Molenstraat 12 wordt in de plannen ingepast.

In het Pakhuiskwartier komen circa 215 woningen. Op de hoek Wenninkgaarde/Molenstraat is ruimte voor kantoorontwikkeling. In dit deelgebied staan zes waardevolle bomen. Vier worden ingepast en twee verplaatst.

Lees het bericht op de website van de gemeente