Nieuws² | Ondernemer, doener of maker op zoek naar ruimte? De Driehoek Challenge!

De Driehoek Challenge is een oproep aan bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar ruimte. Letterlijk ruimte voor een frisse start, gerichte (groei)plannen en (tijdelijke) activiteiten.

Wat is de Challenge precies?

De Challenge nodigt ondernemers, doeners en makers uit om op creatieve, onverwachte en inspirerende wijze invulling te geven aan de Driehoek. De challenge is een open uitnodiging voor ideeën, activiteiten en ondernemerschap! De Driehoek ligt centraal in Enschede en pal op het station, op het kruispunt van stedelijke (fiets)routes. Er zijn diverse grote ruimtes beschikbaar, zowel binnen als buiten. Het geheel wordt op gunstige wijze aangeboden, in basis (en afhankelijk van het concept) circa €20 – 50,- m².

De Driehoek moet een soort mini-stad worden met een mix van gebruikers en gebruikersmomenten. De Driehoek is anders en uniek en tegelijkertijd heel erg Enschedees. Het terrein omvat een groot parkeerterrein en een voormalig autogarage. Deze fysieke ruimte biedt daarmee binnen, buiten en zelfs op het dak kansen die het gebied nieuwe betekenis kunnen geven. 


Plattegrond en historisch beeld van het gebied.

Voor wie is de Challenge?

We zoeken doeners en makers die Enschede (en Twente) op onderscheidende wijze op de kaart kunnen zetten. Het doel is om nieuw stedelijk leven te brengen in de Driehoek: een bijzondere “eigen” verblijfsplek creëren. De hoofdambitie is om van De Driehoek een krachtige schakel binnen Enschede te maken. Een gebied dat op diverse momenten van de dag, de week en het jaar gebruikt gaat worden door verschillende groepen. Een ontmoetingsplaats die verschillende doelgroepen aantrekt: bezoekers en bewoners, vrije tijd en zakelijk. In alle opzichten een bijzondere mix, zodat hier een nieuw eigenwijs stukje stad kan gaan groeien.

Voor de Driehoek zijn een aantal kernwaarden ontwikkeld waar de invulling aan moet voldoen. De Driehoek moet gebruikers en bezoekers positief verrassen, de invulling moet een visitekaartje vormen, een trotste voorstelling van Enschede en de regio — een microkosmos met verschillende activiteiten en gebruikers. Vastgoed en openbare ruimte moeten elkaar versterken, bijvoorbeeld door een wisselwerking tussen permanent gebruik en tijdelijke programmering. 

Meer weten?

Ga voor meer informatie en de planning naar www.driehoek-challenge.nl. De Driehoek Challenge is een samenwerking tussen Centrumkwadraat, BPD, Explorius en SITE Urban Development.